Despre brand-ul YONEX:

În 1946,în Japonia, imediat după sfârșitul celui de-al doilea război mondial, se înființează YONEX. După rafinarea tehnicii de fabricare a lemnului, YONEX începe să producă rachete de badminton în 1957. În 1969, YONEX pornește și producția rachetelor de tenis fabricate din aluminiu, În prezent brand-ul YONEX produce o gamă largă de produse: fiind prezent mai ales în lumea sportului dar și în industria energiei eoliene. Nu a fost o călătorie ușoară pe parcursul anilor 60 de ani ai companiei. YONEX a aflat că “cea mai dificilă situație este de fapt cea mai mare șansă”. Acest spirit va purta YONEX prin toate provocările necesare pentru a face succesul în următorii 100 de ani.

Fondatorul Minoru Yoneyama, după mari dificultăți întâmpinate în primii ani ai companiei, face un angajament că nu va mai rămâne niciodată în urmă din punct de vedere tehnologic și că Yonex va fi un deschizător de drumuri în domeniile în care aceasta companie va activa.  Această mentalitate orientată către inovație și perfecțiune, tipică culturii nipone, a ghidat compania pe culmile succesului în badminton,tenis sau în golf.

Personal, consider că un mare avantaj al Yonex față de competitori este faptul că rachetele de tenis sunt în continuare fabricate în Japonia. Majoritatea producătorilor au mutat, de mult timp, producția în China – mai mult ca sigur că din motive financiare. Consider că această decizie de a păstra producția în Japonia respectă tradiția companiei și confirmă angajamentul acesteia la excelență și calitate.