10 sfaturi care te vor ajuta sa lucrezi cu copii mici pe terenul de tenis

Există niște diferențe clare între lucrul cu copii față de lucrul cu adolescenți sau adulți. Consider că următoarele 10 sfaturi sunt foarte utile în special atunci când antrenăm copii:

  • Creează o atmosferă distractivă

Este demonstrat științific faptul că procesul de învățare se desfășoară într-un ritm accelerat atunci când copilul trăiește anumite emoții pozitive pe parcursul desfășurării unei activități în timp ce creierul său încearcă să învețe anumite deprinderi sau abilități.

  • Menține un bun nivel de disciplină pe parcursul antrenamentului

Tendința naturală a unui copil este să se joace, să se distreze în activitățile la care participă. Acest lucru este chiar bine venit până într-un anumit punct. Momentul în care copilul nu mai este deloc atent la activitatea respectivă și este preocupat doar de socializare sau alte lucruri care îi distrag atenția de la antrenamentul respectiv este momentul în care trebuie să îi readuci atenția la antrenamentul și la exercițiul pe care îl are de făcut în acel moment.

  • Învață copiii să fie fair-play

Îți va face munca mult mai ușoară pe parcursul antrenamentelor cu ei. Vor învăța să accepte mult mai ușor greșeala, înfrângerea și asumarea responsabilității. De asemenea nu vei mai pierde timp încercând să pui capăt unor dispute interminabile legate de o minge care a fost sau nu a fost în ”out” , etc. Acest lucru îi va ajuta foarte mult și ulterior în viață , lucru care până la urmă este cel mai important aspect.

  • Variază programul de antrenament

Copiii în general se plictisesc foarte repede. Pentru a le putea capta atenția pe parcursul unui antrenament, este nevoie ca antrenorul să varieze exercițiile sau jocurile de tenis la care iau parte copiii. Aceștia vor da un randament mult mai bun și vor reuși să rămână atenți pe perioade mai mari de timp.

  • Încearcă să dai feedback pozitiv ori de câte ori este posibil

Pentru a cultiva în ei plăcerea de a juca tenis, pe lângă acea dorință interioară pe care unii copii o au mai mult decât alții, este nevoie de o asociere a unor emoții pozitive cu activitatea la care participă. Dacă copilul este lăudat atunci când depune eforturi și încearcă (uneori și reușind,alteori nu) să îndeplinească cerințele tale, pe lângă faptul că va dezvolta o atitudine sănătoasă vizavi de efort-eșec-reușită în mentalul său se vor creea niște asocieri pozitive între anumite stări pe care le trăiește și activitatea de a juca tenis.

  • Nu face comparații între ei

Acest punct este esențial pentru a nu îi creea frustrări și sentimente de neîncredere în sine. Pentru a dezvolta o atitudine sănătoasă vizavi de tenis este benefic dacă copilul învață să se compare în principal cu el însuși. De asemenea este important să se compare consistența cu care depune efort zilnic la antrenamente cât și nivelul de joc pe care îl are în prezent vizavi de cel pe care îl avea în trecut.

  • Încadrează toate exercițiile în anumite intervale de timp

Acest lucru îi ajută din două puncte de vedere. În primul rând, ei sunt capabili să fie atenți doar pentru o durată scurtă de timp așa că nu are prea mult sens să-i lăsăm să lucreze diverse teme sau jocuri pe o durata nedefinită de timp. În al doilea rând, o delimitare clară de timp le conferă un obiectiv mult mai clar pentru care ei se pot mobiliza.

  • Folosește echipamente adecvate pentru fiecare exercițiu în parte

Conuri colorate,fileuri de tenis mai mici, linii colorate de cauciuc, mingi colorate de diferite mărimi,etc. – toate acestea contribuie la o atmosferă cât mai plăcută și distractivă pentru copii, lucru care poate determina și creșterea randamentului.

  • Pe cât posibil include jocurile lor preferate în antrenamente

Vei oberva cum în general vor fi extra-motivați atunci când fac jocurile sau exercițiile lor preferate și randamentul va fi peste cel pe care îl dau în mod normal.

  • Comunicarea cu ei trebuie să fie scurtă și la obiect

Acest punct este în strânsă legătură cu capacitatea lor de atenție care la vârsta aceasta există pe durate foarte scurte de timp. Dacă nu reușești să păstrezi mesajul către ei scurt și la obiect, riști ca ei să nu perceapă deloc informația pe care încerci să o transmiți.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered Voltage Emoji by Caddy