Da drumul la ce nu poti controla

În multe cărți de dezvoltare personală pacea interioară este prezentată ca fiind acea stare în care te simți calm, ești relaxat și nu ai alte preocupări. Acea stare în care toate simțurile tale sunt ancorate în momentul prezent. Uneori îmi doresc să fi descoperit starea aceasta cât încă jucam tenis de performanță. În opinia mea, cel mai important lucru pentru a-ți putea elibera mentalul de miile de gânduri, în mare parte inutile, care îți trec prin cap zilnic, este să înțelegi diferența dintre ceea ce poate fi schimbat sau controlat și ceea ce nu.

Inclusiv în tenis, marii campioni reușesc adesea să atingă această stare de liniște interioară în timpul meciurilor și poate acesta este și unul din motivele pentru care ei reușesc să performeze destul de constant la un nivel care pare, cel puțin uneori, a fi de pe altă planetă. Ei aleg și reușesc să se concentreze exclusiv pe lucrurile pe care le pot influența sau controla.

Fiecare om are o cantitate limitată de energie fizică,mentală si emoțională. Dacă noi risipim această energie pe lucruri pe care nu le putem controla și nici schimba în vreun fel, nu avem cum să performăm la un nivel ridicat, fie că vorbim despre un meci de tenis sau de alte activități.

Învață această lecție și încearcă de acum înainte când esti pus în fața unei situații sau probleme neplăcute pe terenul de tenis să îți pui mai întâi întrebarea dacă poți face ceva pentru a schimba situația sau problema respectiva. Dacă răspunsul este da atunci acționează în sensul acesta. Dacă răspunsul este nu atunci nu îți rămâne decât un singur lucru de făcut – să accepți cu seninătate situația și să mergi mai departe.

Singurul lucru pe care îl reușim, atunci când începem să ne agităm și să ne tulburăm starea de liniște,încercând să găsim moduri prin care am putea să schimbăm o situație sau un lucru ce se află dincolo de controlul nostru,este să ne ducem ca stare interioară într-un loc plin de gânduri și emoții negative. În fața unei situații aflate total în afara controlului nostru, orice soluție, în afară de acceptare, pare nebunie curată din punct de vedere rațional.Nu-ți consuma nici una din cele mai prețioase resurse care îți sunt energia și timpul, pe lucruri sau situații aflate în afara controlului tău. Folosește-ți cât mai eficient energia fizică, mentală și emoțională de care dispui, încercând să te concentrezi strict pe ceea ce poți influența și vei vedea în scurt timp o îmbunătățire majoră în randamentul tău.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered Voltage Emoji by Caddy