3 idei esentiale pentru un sportiv de performanta

  1. Mintea este totul

Felul în care îți gestionezi gândurile și emoțiile face din mintea ta cel mai bun prieten sau cel mai mare dușman al tău. Cu cât reușești să fii mai stabil mental și emoțional, în special în momentele importante dintr-un meci, cu atât îți cresc șansele de câstig. Vei fi surprins câți jucători mai talentați, sau mai bine cotați, poți învinge atunci când îți controlezi mintea și rămai pozitiv de-a lungul unui meci.

 

  1. Arată și acționeaza ca un învingător

Limbajul tău corporal exprimă foarte multe despre tine ca sportiv și ca om. Un limbaj corporal pozitiv este cel mai puternic mesaj pe care îl poți trimite adversarului tău legat de faptul că ești determinat să dai 100% și să câștigi acel meci. Atunci când mergi cocoșat sau îți târăști picioarele transmiți mesajul că esti nesigur și că ai dubii cu privire la capacitatea ta de a câștiga acel meci. Acest mesaj îți energizează adversarul și îi ridică nivelul de joc făcându-ți meciul și mai dificil de câștigat.

 

  1. Niciodata să nu renunți la ideea că ai șansele tale de a câștiga un meci

Daca reușești să rămâi conectat mental la meci chiar și atunci când ești condus sau când nu reușești să joci cum ți-ai dori vei vedea în timp că vei reuși să treci cu bine peste acele momente. Oricât de neagră pare situația și oricât de mare este diferența de scor in defavoarea ta întotdeauna există o șansă.

Câte meciuri nu au fost câștigate după întorsături de scor dramatice?

Cel mai bun moment în care poți recupera un deficit de scor este atunci când adversarul tău se vede lângă linia de sosire și se relaxează, văzându-se deja câștigător. Acela este momentul în care trebuie să rămâi conectat la meci și să dai tot ce poți. Dacă în acel moment în care adversarul tău este aproape de a câștiga meciul tu reușești să rămâi consistent și să pui presiune pe acesta, minge după minge, vei observa că vei putea întoarce multe din meciurile care păreau pierdute în favoarea ta. Frica cea mai mare într-un meci este in general resimțită de un jucător de tenis atunci când a fost la câteva puncte distanță de a câștiga și meciul incepe să îi scape de sub control.

 

Cu cât vei învăța mai repede să implementezi aceste 3 reguli simple, cu atât îți maximizezi șansele de a câștiga cât mai multe meciuri.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered Voltage Emoji by Caddy