Rabdare si persistenta

Marii campioni înțeleg importanța amânării gratificării imediate în vederea urmăririi unui scop mai mare și mai important care va fi atins în viitor. Ei înțeleg că diferența dintre a vedea imaginea pe termen scurt și a o vedea pe cea de pe termen lung constă în plăcerea de a fi în proces; în bucuria pe care o simți și în lecțiile pe care le înveti pe parcursul acestui drum în care treci prin momente grele, prin meciuri câștigate dar si altele pierdute, prin ore si ore de antrenament, muncă, transpirație și stres.

Mulți jucători se pierd pe parcurs devenind nerăbdători . Vor să vadă rezultate imediat după ce simt că au muncit și au făcut o treaba bună preț de câteva luni la antrenamente, iar în momentul în care se confruntă cu un eșec, se simt dezamăgiți și își pierd motivația de a trage de ei zi de zi, la fiecare antrenament. Pentru a fi în elita oricărui sport trebuie să poți face si lucrurile mai puțin plăcute sau poate mai plictisitoare de la antrenament, zi de zi.

Gratificația imediată este dușmanul răbdării și muncii grele zilnice necesare pentru a ajunge la un nivel de top. A rămâne ancorat în proces și a vedea imaginea per ansamblu necesită acceptarea unor eșecuri pe parcurs. Majoritatea sportivilor vor să câstige acum și astfel dau cu piciorul șansei de a se dezvolta și de a ajunge la următorul nivel. Cei mai buni sportivi realizează că pe parcursul drumului vor trebui să facă anumite sacrificii sau anumite schimbări pentru a ajunge la destinație.

Însă, în majoritatea cazurilor, atunci când se face o schimbare, performanțele sportivului scad pe moment înainte ca acestea să crească peste nivelul anterior. Sportivii care se concentrează pe rezultate imediate nu sunt dispuși să rateze lovituri și să piardă meciuri pentru a face o schimbare în jocul lor, schimbare care ulterior s-ar dovedi a fi foarte benefică și le-ar ridica jocul la un alt nivel. În opinia mea, este vital ca sportiv să ai capacitatea de a face sacrificii pe termen scurt pentru a putea urma drumul succesului pe termen lung. Încercați să aveți răbdare și să rămâneți în proces zi de zi, pentru a avea succes.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered Voltage Emoji by Caddy